7 augustus 2023Eten en drinken

Vijf verfrissende zomerdrankjes om af te koelen in de hitte

De zomer kan behoorlijk warm zijn en soms heb je gewoon behoefte aan een verfrissend drankje om af te koelen. In deze blog presenteren we vijf heerlijke zomerdrankjes die je helpen om de hitte te verslaan en van je zomerse dagen te genieten.

Watermeloen Limonade: Maak een verfrissende twist op klassieke limonade door wat vers gepureerde watermeloen toe te voegen aan je zelfgemaakte limonade. Voeg wat muntblaadjes toe voor een extra vleugje frisheid.

IJskoude Hibiscusthee: Brouw hibiscusthee en laat het afkoelen in de koelkast. Serveer het met veel ijsblokjes en voeg eventueel wat schijfjes citroen toe voor een lichtzure smaak.

Komkommer sap met munt: Pers komkommer en muntblaadjes samen en voeg een scheutje honing toe voor wat zoetheid. Zeef het sap en serveer het met ijs voor een verfrissend en gezond drankje.

Ananas smoothie met kokosmelk: Mix bevroren ananasstukjes met kokosmelk in de blender voor een tropische smoothie. Voeg wat yoghurt toe voor extra romigheid en garneer het met een schijfje ananas.

Bevroren IJsthee Popsicles: Maak je favoriete ijsthee, zoals perzik of citroen, en giet het in popsiclevormen. Voeg eventueel wat vers fruit toe, zoals frambozen of plakjes perzik, voordat je ze invriest voor verfrissende en zelfgemaakte ijslolly’s.

Met deze vijf verfrissende zomerdrankjes kun je volop genieten van de zomerse dagen zonder oververhit te raken. Probeer ze uit en deel ze met je vrienden en familie om samen te koelen in stijl!